Personlig Träning för Juniorer


Det är synd att så många tror att styrketräning är skadligt för barn.

Fel och för tung styrketräning är ju förstås direkt skadlig, men rätt utförd styrketräning med anpassade vikter bygger upp oss, och gör oss medvetna om hållning i vardagen och teknik vid annat idrottsutövande som till exempel bollsporter.

Rätt utförd och anpassad styrketräning för barn och ungdom under kunnig ledning har betydligt lägre skadetillfällen än de flesta boll- och kontaktsporter har. Det finns det studier på som bland annat gjorts av idrottsprofessor Michail Tonkonogi. Jag har varit på en mycket givande kurs för honom. Är man under 16 år behöver målsman vara med när man tränar hos mig på PT-studio CAX.

Läs gärna vad idrottsprofessor Michail Tonkonogi säger:

"Att styrketräna ger inte nödvändigtvis barn större muskler, men en bättre fysisk grund, och det underlättar vid framtida skador och god hälsa senare i livet. Skelettet och hjärtat blir starkare, och barnens motorik gynnas, menar Michail Tonkonogi.

– Det är långsiktiga effekter. Om du bygger upp ett bra och starkt skelett i unga år, och en bra motorisk arsenal, kommer du ha bättre förutsättningar för resten av ditt liv. Likadant med kardiovaskulär hälsa och goda motionsvanor generellt", säger han till SVT.Följ mig på sociala medier